A hibrid felhő előnyei kinek kedveznek?

Szponzorált tartalom

hibrid felhő
hibrid felhő

A felhő alapú szolgáltatáson belül többféle lehetőség közül választhatnak azok, akik nem csak a számítógépen szeretnék tárolni az adatokat. De ha még nem vagy biztos benne, hogy miért nem előnyös csak helyben tárolni ezeket, akkor gondolj arra, hogy mi lenne, ha valami visszafordíthatatlan meghibásodás történne? Mi lenne a tárolt információkkal? Nagy valószínűséggel hatalmas káoszt okozna, amire egyetlen megoldás van, mégpedig a felhő! Bár a helyi tárolásnak is megvannak az előnyei, a felhők esetében nem kell a biztonság miatt aggódnia, ha annak kezelése jó kezekben van!

Mi az a hibrid felhő és hogyan épül fel? Röviden és tömören ez a típus egyszerre ötvözi a privát és a publikus felhő tulajdonságai. Ezáltal a magánfelhő biztonságát élvezheti, miközben a nyilvános felhőben egyaránt akadályok nélkül kommunikálhat. Előnye, hogy könnyen vezérelhető és probléma esetén az adatok visszaállítását is egyszerűen elvégezhetik a szakemberek. Hozzá kapcsolódik továbbá, hogy szükség esetén a magánfelhőt nyilvános tárhely kapacitással bővíthetjük. Ezek az előnyök mind arra mutatnak rá, hogy sok esetben ez a lehető legjobb megoldás arra, hogy biztonságban is legyenek és mégis a jogosultak számára könnyen hozzáférhetők legyenek az adatok.

Mind a privát, mind a publikus felhő előnyeiből van egy kicsi a hibrid felhőben, ami lehetővé teszi, hogy a szervezetek egyedi igényeire szabva lehessen formálni. A felhő alapú informatikai rendszer kidolgozását személyre szabottan érhetik el a vállalatok, köszönhetően annak, hogy már egy jó ideje használatban van ez a technológia. Az idők során egyre inkább a felhasználói igényekhez idomultak, ami által nem csak a privát vagy publikus felhőben gondolkodhatunk, illetve a helyben tárolásban, hanem elérhetünk mindegyikből egy kicsit. Nem szükséges tehát A vagy B lehetőség mellett elköteleződni, mert amint változnak az igények, könnyedén alakíthatók a rendelkezésre álló körülmények a felhővel kapcsolatban.

A hibrid felhő előnyei közé tartozik továbbá, hogy nagyobb rugalmasságot enged. Amennyiben nagyobb tárolási kapacitásra van szükség, a privát felhővel könnyedén megoldható, mely esetében csak azért kell fizetni, amit tényleg használunk. 

A GS Informatika szolgáltatásai között elérhető felhő szolgáltatások között a hibrid felhővel biztonságot, nyugalmat és költséghatékony megoldásokat élvezhetünk!