A WPC kerítés az egyik legjobb döntésünk volt!

Szponzorált tartalom

WPC kerítés
WPC kerítés

Néhány éve találkoztam először ezzel a kompozit anyaggal, ami egyből elnyerte a tetszésemet. Megmutattam a páromnak is, hiszen éppen aktuális volt a kerítésünk felújítása. Ez volt az utolsó lépés a ház körüli javításoknál, amit elég sokáig húztunk. Mindigis nagyon tetszett a fa a maga természetességével, de nem titok, hogy aki a fát választja, az minden évben külön programot csinál magának a karbantartással. Persze megéri, hiszen csodaszép, de nekünk valami olyan megoldásra volt szükségünk, ami egyszerűbbé és nem nehezebbé teszi az életünket.

A mai napig nem bántuk meg, hogy a szakszerű WPC kerítés kivitelezés mellett döntöttünk, mert bár minden beszerezhető ahhoz, hogy magunk építsük meg házilag, de úgy döntöttünk, ha már a minőséget választjuk, akkor minden részlete legyen minőségi. Beleértve a kivitelezést is.

A WPC kerítés előnyei közé tartozik, hogy nem igényel különleges karbantartást vagy speciális tisztítási eljárást, slaggal vagy magasnyomású mosóval könnyedén megszabadíthatjuk a piszoktól. Ez azért is lehetséges, mert vízálló, tehát kifejezetten kültéri használatra gyártják. WPC-ből készülhet egyébként a kerítésen kívül teraszburkolat is, hiszen masszív, időjárásálló anyagról beszélünk, amelynek kb. 60%-a fa, 30% műanyag és a maradék 10% pedig olyan anyagokból áll, amelyek a fával és műanyaggal kombinálva egy igazán időtálló, strapabíró szerkezetet alkotnak.

A WPCBEN OTTHON szakembereire bíztuk a kivitelezést egyébként. Mindenről gondoskodtak. Először elvégezték a helyszíni felmérést, megbeszéltük, hogy nekünk milyen igényeink vannak, kiválasztottuk a megfelelő színt, majd készítettek egy árkalkulációt számunkra.

Tudtad, hogy a WPC kerítés kiegészítők is mind színazonosak és tökéletesen illeszkednek a kerítéslécekhez? A kőműves is szuperül végezte a dolgát, egy bizonyos magasságig beton lett a kerítés alapja, ebbe kerültek a felfogatáshoz szükséges vasanyagok függőleges és vízszintes irányban. A másik jó dolog, hogy nem kellett túlbonyolítani, de azt javasolták a szakemberek, hogy masszív alapot adjunk a kerítésnek, hogy a WPC tartósságát megerősíthessük.

A végeredmény gyönyörű lett, azóta is sokan állnak meg bámészkodni a kerítésünk előtt!