Akár wc dugulás, akár csőtörés, a vizszereles.net kihúz a csávából.

Szponzorált tartalom

wc dugulás
wc dugulás

A múltkor egy nagyon jó kezdeményezésen vettem részt. A közeli művelődési házban ruhavásárt szerveztek, amire árusként és potenciális vásárlóként is nagyon kíváncsi voltam. Nagy problémát okozott eddig ugyanis, hogy nehezen válok meg a ruháimtól, de szerencsére időben felismertem, hogy ha így folytatom tovább, helyünk nem sok lesz, ezért elkezdtem szelektálni. Természetesen jó pár ruha sajnos kidobásra várt – bár előszeretettel „hasznosítok újra” törlőrongy, pólófonal, és számos DIY projekt képében anyagokat –, ezek mellett pedig volt olyan is, ami családnak, ismerősöknek vagy adományba ment. Ugyanakkor voltak bőven olyan ruhadarabok is, amikről úgy ítéltem meg, hogy hozhatnak is egy kis pénzt a konyhára, mert kifejezetten jó állapotban voltak, egyszer-kétszer használtak akár. Így el is döntöttem, hogy ezen a vásáron bérlek egy asztalt, illetve egy teljes ruhafogasnak is helyet, így a kabátoknak, cipőknek és a kiszelektált táskáknak is lesz hely.

Persze azért sok olyan dolog van, ami most hiába nem divatos – vagy csak egyszerűen már nem szívesen veszem fel –, de megtartom, mert a divat folyton ismétli önmagát, ahogyan ezt láthattuk a 90-es évekbeli szettek térhódításával, most pedig a 2000-es évek trendjeivel. Bár utóbbival kapcsolatban még vannak ellenérzéseim… A 90-es évek divatját viszont imádom, így nem kifejezetten zavar, hogy nem a legeslegfrissebb trendek szerint öltözködöm. Amúgy sem hiszem, hogy a cargonadrág előnyös lenne nekem, de majd felpróbálok egyet… No de lényeg a lényeg, úgy álltam a vásárhoz, hogy lehetőleg ne a vásárláson, hanem az eladáson legyen a hangsúly. Ismerem magamat ugyanis, hogy mivel az öltözködés, és úgy kompletten a megjelenésem (smink, haj, kiegészítők) is a művészi önkifejezésem egy formája, úgyis valamire el fogok csábulni. Azonban szigorú feltételeket szabtam magamnak, és megfogadtam, hogy maximum a bevételem összegének a hatodáért vásárolhatok. Így garantált volt az, hogy biztosan kevesebb cuccal távozom a vásárról, mint amennyivel érkeztem.

A vásár előtt pár nappal aztán nem várt dolog történt, ami nem kis pánikra adott okot. Az otthonomban szivárogni kezdett a víz, nekem meg hirtelen fogalmam sem volt, hogy mit csináljak, hova kapjak, de végül összeszedtem magam és mint manapság a legtöbbünk, a kereső motorjait hívtam segítségül – szerencsémre egész hamar meg is találtam a segítséget, mégpedig a vizszereles.net szakmai csapatát. A vizszereles.nettel kapcsolatosan számos olyan dolog van, amit érdemes tudni, hiszen bárkinek, bármikor jól jöhet a szakmai segítség – váratlan problémák mindig adódnak ugyanis, és hacsak nem vagyunk magunk is szerelők, egyedül bizony vajmi kevés esélyünk van arra, hogy megoldjuk ezeket a szorult helyzeteket. Mivel nem szerettem volna, ha várnom kell a segítségre, ezért az SOS is szerepelt a keresésemben, így nagyon megörültem, amikor azt olvastam a honlapon, hogy a vizszereles.netnél a nap huszonnégy órájában várják a megkereséseket, ugyanis ügyeleti formában is működnek. Amikor az oldal menüpontjait tekintettem át, akkor láttam, hogy a vízszerelés mellett bizony fűtésszereléssel is foglalkoznak, illetve külön menüt kapott a vizesblokk problémáival kapcsolatosan a duguláselhárítás, a csőtörés és csatornakamerázás, illetve a csatornázás is. A csatornakamerázásról azt sem tudtam, micsoda, de a honlap elég részletes tájékoztatást adott róla – ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a csőbe egy pontos leengednek egy kamerát, ami segítségével elég nagy pontossággal meg lehet állapítani egy csőtörés esetén, hogy merre található a probléma, így nem kell mindenhol leverni a csempét, ásni és szétszedni a lakás burkolatait ahhoz, hogy megtudható legyen a szivárgás kiindulópontja. Így ez egy nagyon praktikus és előmutató szolgáltatás annak érdekében, hogy minél egyszerűbb legyen az efféle probléma felderítése. Máskülönben nem csak ilyen „nagy problémákkal” kereshetjük a vizszereles.net felkészült gárdáját, hanem akár egy wc dugulás orvoslásához is hívhatjuk őket – természetesen ez is nagy gondot tud okozni, ugyanakkor inkább gyorsan elvégezhető rutinmunkának számít, csakúgy, mint pl. egy telepítés, beüzemelés a vizesblokkban.

Bár én magam is kibékültem volna egy wc dugulással, itt azért nagyobb munkára volt szükség, de az egy órán belül kiérkező szakember biztosított afelől, hogy nincs olyan nagy baj, sok ilyet látott már és minden rendben lesz, nincs miért aggódnom. Így ameddig a munkáját végezte, és végig tájékoztatott, hogy éppen mi történik, addig nekem még a honlapot is volt időm áttanulmányozni. Tudtátok, hogy számos hasznos infó van a vizes rendszerekkel és a fűtéssel kapcsolatban a site-on? Kifejezetten jól jöhet a hozzám hasonló embereknek, akik nem igazán járatosan a témában, de szeretnék egy kicsit jobban megérteni ezeknek az otthoni rendszereknek a működését, főleg azért, hogy elkerüljék, megelőzzék a további nagy problémákat. Persze mindenre nem lehet felkészülni, de ezekről az esetleges problémákról is bőven ír a weboldal. Például a már korábban említett csatornakamerázásról is azt írják, hogy sokak arra gondolnak, majd ők beszereznek egy olyan jellegű kamerát, mint amilyen nekik van, és maguk is megoldják a problémát, de a vizszereles.net-esek külön felhívják a figyelmet arra, hogy nagyon sok olyan dolog van, amivel nem érdemes otthon próbálkozni, hiszen vagy feleslegesen kidobott pénzt jelent, vagy nagyobb kárt is csinálhatunk vele (esetleg mindkettő). Nos, a csatornakamerázást is pont ezért érdemes rájuk bízni, ugyanis egyrészt, ha az általunk vásárolt kamerának baja esik, mert nem tudjuk jól vezetni a csőben, az is probléma, de ha megtaláljuk vele a szivárgás kiindulópontját, azzal sem leszünk sokkal előrébb, ugyanis a megoldáshoz akkor még mindig kell egy szakembert hívnunk segítség gyanánt.

Tehát akár szivárgásról, akár wc dugulásról, akár csőtörésről vagy egyéb „vizes kihívásról” van szó, a vizszereles.net szerelői várják a hívásokat és állnak a kihívások elébe. Szinte nincs is olyan eset, amilyennel már ne találkoztak volna korábban, hiszen szakembereik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a szakmában, így biztosak lehetünk abban, hogy számunkra is meg fogják találni a legjobb megoldást. Mivel nekem nagyon pozitív csalódás volt egy ilyen szolgáltatás, amit „csak úgy” a vészhelyzet közepette a neten találtam, ezért gondoltam, hogy a blog olvasóival is megosztom ezt az élményt és tapasztalatot, hátha valakinek hasznára válik a jövőben! Szerintem nagy könnyebbséget tud jelenteni az embernek, ha talál egy olyan szolgáltatót, aki megbízható és akire hosszútávon is lehet számítani. Pláne, hogy a szakmai team az elvégzett munkájára garanciát is vállal természetesen, ami munkától függően akár több év is lehet. Ez ám a biztosíték, ugye? Itt biztosan nincs hanyag, elkapkodott munka, ami után bottal ütheted a másik nyomát! Éppen ezért, ha szorult helyzetbe kerülsz, vagy csak felújítanál, megelőznéd a bajt, vagy bármi hasonló, jusson eszedbe ez a kis ajánló a vizszereles.net csapatáról – szerintem jól fog jönni…