Az álmom, hogy vitorlázzak a Balatonon, most valóra fog válni!

Szponzorált tartalom

hajóbérlés
hajóbérlés

Egészen kisgyermek korom óta imádom a Balatont. Minden nyáron izgatottan vártam, hogy lemenjünk a vízhez, hogy végre úszhassak. Szerettem etetni a hattyúkat, a kacsákat, szerettem a tó melletti nagy sétákat a naplementében. Szeretem a lángos olajos illatát, a kürtőskalács édes ízét, a kukoricát, a HEKK-et, ami nem is olyan balatoni. Az egész érzést imádom!

Gyerekként mindig nagy csodálattal figyeltem a naplementében elúszó vitorlásokat, mindig is kíváncsi voltam, hogy vajon leérne-e a lábam a tó közepén, hogy mennyi időre lehet Fűzfőtől Tihany, és hogy milyen lehet, amikor a szél belekap a vitorlába, ha hullámzik alattunk a végtelen víz.

Nem nagyon volt lehetőségem arra, hogy vitorlázzak, hiszen drága mulatság és speciális jogosítvány is szükséges hozzá. De egy ideje már fontolgatom, hogy egyszer bizony bérelni fogok egy vitorlást, kapitánnyal együtt, és kihajózok vele a vízre.

Ez csak egy egészen távoli álomnak tűnt sokáig, de találtam egy kihagyhatatlan lehetőséget.

Az internetet böngésztem, már megvolt az idei balatoni nyaralásunk időpontja, azt néztem, hogy milyen programok vannak mostanában, mit lenne érdemes megnézni, amit még nem láttam. És akkor dobta fel a balatoni vitorlás bérlést az oldal.

Kíváncsiságból rákerestem ennek a menetére, és megtaláltam a balatonpro.hu/hajoberles-balaton/  oldalt, ahol hajókat, pontosabban vitorlásokat lehet bérelni.

Sosem gondoltam, hogy a vitorlásokban még aludni is lehet, ezért nagyon izgatott lettem, mikor megláttam, hogy itt több napos vitorlás bérlésre és kirándulásra is van lehetőség.

Van egy ismerősöm, aki még régebben letette a vizsgát vitorlásra, és vezetheti őket, de sosem vett sajátot, mert nagyon drágák. Már többször vezetett ilyen hajókat, vele egyeztettem, hogy tartson velünk egy 10 fős vitorlással.

Meglepően könnyen belement, Ő is tervezett már egy nagyobb vitorlás kirándulást, így körbe kérdeztem több ismerősömnél is, és sikeresen összeszedtem egy vitorlásnyi embert, így az álmom, a több napos vitorlás kirándulás most megvalósulni látszik. Már csak a balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ oldal visszajelzésére várunk, és egy árajánlatra.

Nagyon izgatott vagyok, hiszen egészen kis korom óta ez a vágyam, és most végre megvalósulhat, mert a BalatonPronál sokkal olcsóbb egy vitorlás kibérlése, mint azt gondoltam.