Készházak építése energiatakarékosan.

Szponzorált tartalom

készházak
készházak

Attól még, mert valamiből olcsóbbat szeretnénk, nem feltétlenül kell, hogy azt jelentse, alább adnánk a minőségből. Számos részlet van ugyanis, ahol igazán meg lehet fogni a költségeket, de úgy, hogy közben nem kell lemondani a megbízhatóságról és a minőségről!

A legjobb példa erre a készházak építése előregyártott elemekből, amelyek korszerűek, szépek és az energetikai elvárásoknak is maximálisan meg tudnak felelni. Mindössze néhány hónap alatt el tud készülni egy ilyen ház, ami nem csak azért kedvező, mert gyorsan meg lehet az új otthonunk, hanem amiatt is, mert így kevésbé kell tartani a építőipari, szolgáltatási díjak emelkedése miatti költségnövekedéstől.

Egyre többen ismerik fel azokat az előnyöket és lehetőségeket, amelyeket a készházak tudnak nyújtani. Aki valaha építkezett már, az jól tudja, hogy nem egyszerű dolog belevágni. A szép remények hamar szertefoszlanak, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt elképzeltük. A hosszú várakozás idegőrlő lehet, s emiatt mindenki feszülten éli meg azt az időszakot, mire végre eljut odáig, hogy beköltözhessen álmai otthonába.

A készháznál viszont egy olyan könnyűszerkezetes házról beszélhetünk, amelynek tervei készen várják a megvalósítást. Ez már hónapokkal lerövidíti a kulcsrakész állapothoz jutást. Ezeknek a házaknak az építésénél több szempontból csökken a rizikófaktor, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy időben elkészül a házunk. Az elemei előre le vannak gyártva, a szerkezet egy hagyományos építési móddal épült házhoz mérve villámgyorsan elkészül úgy, hogy még csak a minőséget sem kell ezért feláldozni.

Az enegriatakarékosság kulcsfontosságú a jelenkorban. Nem csak a környezettudatosság miatt, hanem mert hosszú távon mérve figyelembe kell venni azt is, hogy a ház fenntartása milyen költségvonzatot jelent. A kiemelkedő energetikai tulajdonságokkal elérhető készházak megépítéséhez pár hónapra van szükség, amely magába foglalja az alap, a szerkezet vázának elkészítését, továbbá a falak összeállítását a tető alá, a hőszigetelés felrakását és az energiatakarékos nyílászárók beépítését. 

A homlokzat és a belső falak elhelyezésében rugalmasságot kínálnak ezek az épületek. A tervek szerinti belső elrendezés olykor nem felel meg mindenkinek. Szerencsére van lehetőségünk a ház beosztásán módosítani úgy, hogy közben az alapterület nem változik. A szerződésben rögzített fix költségekkel bárki előre tud kalkulálni, ami olyan szintű biztonságot ad, ami felbecsülhetetlen az új ház építésekor!