Költöztetés ár tarifák.

Szponzorált tartalom

költöztetés ár
költöztetés ár

Költözni kell és jó lenne a pénztárcának kedvező megoldást találni?

A költöztetés ár szempontjából mindig érdekes téma, hiszen mind tudni szeretnénk, hogy mennyibe kerül a költöztetést szolgáltatásként igénybe venni.

Bár nem havi szintű kiadásról beszélünk, sőt jó esetben még csak évente sem kell számolnunk ezzel, de ettől függetlenül egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit kell majd költeni a költözésre, amennyiben az esedékessé válik. 

Budapesten általában 3,5 tonnás teherautóval szokás költöztetni. Ez egy akkora méretű gépjármű, amibe minden befér egy átlagos méretű, átlagosan bútorozott ingatlanból. Többnyire egy körben megvalósulhat a költözés, ám előfordulhat, hogy több fordulóra lesz szükség. Számolni kell azzal is, hogy hány rakodó személy fog kelleni a pakoláshoz, mert ha nehéz tárgyak, bútorok vannak, akkor ott elkél a segítő kéz. A bútorok szétszerelhetősége szintén egy szempont, mert ha egyben kell cipekedni emeletről, az is több emberes munka.

A költöztetés ár viszonylatában tehát elég rugalmas tud lenni. Ha olcsó költöztetést szeretnénk, akkor néhány dolgot, amit tudunk, érdemes magunknak elvégezni. Ilyen lehet a bútorszerelés, csomagolás. Ezek külön szolgáltatások a költöztetésben. Ezeken lehet spórolni.

Vidéki költöztetésnél km díj is van, amivel kalkulálnak, városon belüli költöztetéssel szemben. Ott ugyanis óradíjban dolgoznak a szakemberek. A költöztetők egyébként mindenben segítenek, amiben csak szeretnénk. A kiállási díj egyaránt egy tétel a költözésben. 

Vannak speciális esetek, mint például a páncélszekrény vagy zongora szállítás, ami a költöztetés ár esetében meghatározó. Ezek spéci eszközöket kívánnak, ráadásul a teherautóba való rögzítésük is komplikáltabb. Egy bútor szállítását is kérhetjük, ez a tehertaxi szolgáltatás. Hogy mitől függenek az árak, az határozza meg, hogy mit is szeretnénk pontosan. Érdemes mindig előre érdeklődni. Az ajánlatkérés során olyan részletekbe megyünk bele a költöztető céggel, minthogy mekkora alapterületű ingatlanból fogunk költözni, az mennyire bútorozott, van-e lift, egyéb speciális igény, stb.