Mi az a napelem inverter, és miért kezdett el ez engem foglalkoztatni?

Szponzorált tartalom

NapelemRendszer
NapelemRendszer

Nem csak a dolgok újrahasznosítása terén igyekszünk egy ideje, itthon a családban arra törekedni, hogy fenntarthatóan éljünk. Nem kicsiny háztartásunk szempontjából, hanem a globális szempontokat figyelembe véve. Hiába futná néha új, és márkás ruhákra, a használt ruhák között is tökéletes állapotban lévők, és még jó ideig hordhatók akadnak szép számmal, ezért mindig ott kezdjük a nézelődést. Ha valami igazán fontos, csak akkor veszünk újat belőle. És mostanra odáig jutottunk a tudatos megfontolások sorában, hogy megújuló energiát szeretnénk alkalmazni, majd idővel nagyobb részt, vagy teljesen arra hagyatkozni.

Van egy NapelemRendszer nevű oldal, amit böngészgetek egy ideje. Csak ennyi tényleg, hogy NapelemRendszer. Kattintsatok bátran a linkre, mert nagyon sokat tanulhattok ott! Természetesen felhívják a figyelmet, hogy mennyire szükségszerű ügyelni rá, ha napelem-rendszer telepítésébe vágna bárki, hogy megtalálja azt a szűkebb, szakmailag tapasztalt kört hazánkban, akik tökéletesen átlátják végre az évek során szerzett tapasztalatok által, hogy mik lehetnek a buktatók. És mik az évtizedekre tartó rendszer működésének igazán fontos kritériumai, de attól még hasznos, ha minden elolvasunk mi magunk is. Mert lehet, hogy ez a jövő! A jövő része, az már biztos, ahogy az elterjedése is megállíthatatlan, de, hogy utóbbi milyen széles körben mehet végbe, arról is írnak jócskán, szemlélve a világ és hazánk híreit is, napelem-ügyben. Nekik mindenféle régióban megvannak a legjobb kapcsolataik, napelem-telepítés terén már sokat látott partnerekkel Magyarországon. Vannak még kishazánkban is ideális, és kevésbé ideális helyek, de napos órák számában jól állunk. Ha szeretnénk, bármikor adnak árajánlatot, és „ki is tudnak küldeni” szakértőket hozzánk, akik megnézik, lehet-e konkrétan nekünk napelemünk a házunkon. Vagy inkább, hogy miként lehet. Mert ez a nagyobb kérdés. Figyelnek a tájolásra, az árnyékoltságra, az épületszerkezetre, főként a tetőre fókuszálva, ha oda szeretnénk tetetni, ahogy a legtöbb helyen csinálják. És mindez ingyenes.

Csak akkor lesznek költségeink a dologgal, ha valóban beruházunk a technológiába, de már előre saccolgathatunk, hány kW-os rendszer mennyit kóstál úgy mégis, a NapelemRendszer nevű weboldalon. Egy átlagos 5kW-os szisztéma például belőhető kevéssel több, mint kétmillió forint környékére, de érdemes átnézni a felsorolásszerű listát, mert náluk egészen 20 kW-ig gondolkodhatunk.

Figyelni kell persze a címben említett inverterre, és egyéb dolgokra is, mert az említett inverter a nepelemrendszer egyik legfontosabb része, mégis kevesen tudják róla, hogy eszik-e, vagy isszák. Az inverter alakítja át az egyenáramot a hálózatival megegyező váltóárammá. Ennek köszönhetően tudjuk felhasználni a háztartásunkban a napelemek által kinyert energiát. A NapelemRendszer szolgáltatásai esetén garantálja, hogy minden ilyesmiből csak nagyon tartós, bevált termékeket alkalmaznak, szóval, ha valakit érdekel a téma, náluk, háztartása elkövetkező évtizedeinek működését is biztonsággal megalapozhatja.