Napelemes rendszer a Napelemben Otthontól.

Szponzorált tartalom

napelemes rendszer
napelemes rendszer

Aki napelemben gondolkodik, az a jövőbe tervez. Olyan lehetőséget teremt vele magának, ami egy biztosabb, megbízhatóbb és egyben nyugalmasabb világba nyit kapukat. A napenergia ugyanis hosszú távon rendelkezésre áll, nem fogy el és személyre szabottan használhatjuk ki a benne rejlő lehetőségeket!

A kicsi is számít. A korszerű elektromos berendezések ugyan kisebb fogyasztással bírnak, mint elődeik, de azt is figyelembe kell venni, hogy a mai világban számos olyan extra fogyasztó van jelen a házakban, amelyek extrának tűnhetnek, de valójában a jelenkorban szinte minden háztartásban megtalálhatók.

Ezen részletekre tekintettel a napelemes rendszer méretezésénél ezek a fogyasztók képezik az alapot ahhoz, hogy mekkora rendszerre lesz szükség az adott esetben. Persze az is lehet, hogy nem a teljes áramfogyasztást lefedő megoldásban gondolkodunk, hanem csak egy részét kívánjuk napenergiából fedezni. Minden megoldható, ezért is kell, hogy a tervezéskor alaposan átgondoltan hozzuk meg az egyes döntéseket.

A lakossági napelemes rendszer pályázatok segíthetnek abban, hogy például a nagycsaládosok támogatással valósíthassák meg a rendszer kiépítését. Ez nagy költséget vehet le a vállukról. Aki pedig teheti, az minél előbb fog bele saját zsebből, mert annál előbb megtérülhet a napelemes rendszere.

Ha jobban beleásunk a részletekbe, akkor azt is láthatjuk, hogy többféle napelem rendszer létezik. A legfontosabb tulajdonsága az, hogy hálózatra visszatápláló, energiatárolós vagy szigetüzemű napelemet választunk. Ez az első döntés, amit meg kell hoznunk a napelemünkről. Előfordulhat, hogy ezek közül csak egy lehetőségünk akad, például mert olyan a helyszín, hogy csak szigetüzemben gondolkodhatunk, mert nincs lehetőség hálózatra csatlakozni, de áramot kell biztosítani az épületnek.

A jelenleg egyre nagyobb teret nyerő energiatárolós rendszerek helyigénye is nagyobb, ráadásul speciális körülményeket kell biztosítani a tárolók számára. A hálózatra visszatáplálással kapcsolatban pedig alapos utánajárásra van szükség, melyben segíthet a Napelemben Otthon napelemes cég is.

Kétségtelen, hogy a napenergia jelenti a jövő áramforrását, ezzel együtt pedig a napelemek szerepe is egyre csak nő. Megújuló energiaforrás, korlátlan mennyiségben rendelkezésre áll, egyéni igényeink szerint használhatjuk ki a benne rejlő lehetőségeket.  Amennyiben napelemes rendszer telepítésén gondolkodik, a tervezésben szintén szakértő megoldásokra találhat a céggel. Személyre szabottan mutatják be lehetőségeit, amit a helyszíni felmérés segítségével pontos adatokkal lehet alátámasztani.